Tepelhofcorrectie

WAT IS?
Tepelhof correctie
history
Medisch tatoeëren voor een natuurgetrouw correctie
Medisch tatoeëren wordt vaak toegepast om de huid te camoufleren, te kleuren, van zones die door plastische of esthetische chirurgie zijn aangetast.

Tepelhofcorrectie

Bij medisch tatoeëren ‘oftewel dermatografie’ wordt er voor gezorgd dat door middel van camouflage technieken het litteken minder opvalt. Bij vrouwen en mannen die een borstreconstructie ondergaan hebben, is het tepelhof vaak beschadigd, omdat deze volledig is weggenomen of omdat het litteken door het verschil in weefsel duidelijk zichtbaar is. Via medische tatoeage wordt de tepelhof en tepel op een natuurlijke manier hertekend en de symmetrie van de borst zo hersteld.

 

De behandeling

Tijdens deze behandeling worden met kleine naalden pigmentstoffen in de juiste huidskleur in de huid aangebracht. Deze techniek is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een ‘gewone’ tatoeage. De eerste behandeling duurt ongeveer twee uur. We starten met een intake waarin we de wensen bespreken. Daarnaast bekijken we samen of de huid geschikt is voor voor de behandeling. Voor een optimaal resultaat heb je gemiddeld twee tot vier sessies nodig. Na iedere behandeling is er een groot resultaat zichtbaar. De behandeling is een absoluut precisiewerk, we werken in sessies van maximaal drie uur. Concentratie en focus zijn erg belangrijk voor het beste resultaat. De behandeling kan gevoelig zijn, mocht je dit tegen willen gaan, dan kunnen we een verdovende crème aanbrengen.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kleurt de huid rood en is er vaak sprake van een lichte zwelling. Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag je dit koelen met icepacks. De roodheid en zwelling trekt meestal na een paar uur weg. Na de behandeling mag er tien dagen niets op de behandelde huid gesmeerd worden; geen crèmes, geen water, geen lotion etc.. Het kan voorkomen dat u kleine korstjes krijgt, het is belangrijk dat je deze niet beschadigt en rustig laat genezen.

 

Het resultaat

Na ongeveer een week laten de korstjes los en is het resultaat optimaal. Droge huid, jeuk en gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling. De kleurintensiteit zal binnen een maand vaak 30% tot 40% teruglopen. Na vier tot zes weken kunt je terugkomen voor de volgende sessie. We adviseren terug te komen voor een nabehandeling na gemiddeld 24 maanden.

Tepelhofcorrectie 1 tepel 60 minuten €225
Tepelhofcorrectie 2 tepels 60 minuten €400
Tepelhofcorrectie 1 tepel 3D 60 minuten €275
Tepelhofcorrectie 2 tepels 3D 60 minuten €475