Littekencorrectie 2

WAT IS?
LITTEKEN CORRECTIE
history
Medisch tatoeëren voor een natuurgetrouw correctie
Een esthetische operatie kan u mooi laten afwerken door uw littekens te camoufleren/tatoeëren. Bij medisch tatoeëren oftewel dermatografie wordt er voor gezorgd dat door middel van camouflage technieken het litteken minder opvalt.

Dermatografie

Dermatografie is het met fijne naaldjes inbrengen van kleurstoffen in de huid. Dermatografie is ook bekend onder de term medische tatoeage. Medische tatoeage kan toegepast worden voor de behandeling van wijnvlekken, pigmentvlekken, verbrandingen, hazenlip en littekens. Ook de reconstructie van wenkbrauwen na chemotherapie en de reconstructie van een tepelhof na een borstreconstructie.

Medische tatoeages worden aangebracht door uw dermografiste van B Cosmetics Voorafgaand aan de behandeling worden de verschillende mogelijkheden met u besproken. Het aanbrengen van medische tatoeages is een behandeling die door de zorgverzekeraar wordt vergoed.

 

De behandeling

Medische tatoeages worden meestal in twee tot drie keer aangebracht met een rusttijd van zes tot acht weken. Door de tatoeage in meerdere keren aan te brengen kan een optimale kleur verkregen worden en wordt de huid zo min mogelijk beschadigd. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling moet de tatoeage zeven dagen droog worden gehouden. U mag in deze dagen niet douchen, zwemmen of naar de sauna gaan. De tatoeage moet tweemaal per dag worden ingevet met een crème. De tatoeage zal gaan vervellen, dit is gebruikelijk. Door bodylotion te gebruiken houdt u de tatoeage soepel.

De kleur van de kleurstoffen worden zorgvuldig bepaald, 100% kleurgarantie is echter niet mogelijk. Een tatoeage vervaagt na verloop van tijd, maar één nieuwe behandeling kan voldoende zijn om de kleur weer op te halen. Bij het aanbrengen van een medische tatoeage bestaat er een kleine kans op infectie van het getatoeëerde gebied.

 

Vergoed door verzekeraar?

Onder verzekerde zorg vallen medische behandelingen die volledig of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraars. Sommige van deze behandelingen zitten in het basispakket van uw verzekering, maar voor sommige cosmetische ingrepen is een aanvullende verzekering nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Informeer hierover uw verzekeraar.

Litteken camouflage 60 minuten €175